top of page
Keresés

SZÉK úti séta– Csíkszeredától Csíksomlyóig

A világon kevés útvonal lehet, amelyen annyi máshonnan érkező magyar járt már végig gyalog, mint a csíksomlyói Szék útját. Ha az „Ezer Székely Leány Napja” rendezvény közönségét, valamint az év többi időszakaszában érkező magyarokat is összeszámolnánk, nagy valószínűség szerint Kis- Magyarország lakossága is kitelne belőle.

Ferenc pápa – az első pápa Erdélyben -  2019. júniusában látogatott el Csíksomlyóra és tette meg ezt az utat a pünkösdi héten. Egy héttel a hagyományos csíksomlyói búcsú előtt misézett a legjelentősebb magyar zarándokhelyen, a somlyói Nyeregben.

A római katolikus egyházfő útját Rómából Csíksomlyóra, valamint a Nyeregben tartott szentmisét a televízión keresztül követhettük végig. Sajnos nem volt lehetőségünk ott találkozni a Szentatyával, de férjemmel elhatároztunk, hogy személyesen felkeressük őt a Vatikánban. 2019. novemberében, római látogatásunk alkalmával volt szerencsénk találkozni Ferenc pápával és áldást kaptunk egész hátralévő közös életünkre. 


225 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

„Sajnálatunkat fejezzük ki a NetPincér (foodpanda) felé, amiért az együttműködésünkkel kapcsolatos pontos információk hiányában valótlan, illetve valós tényeket hamis színben feltüntető állításokat fo

bottom of page