Étlap/menu

CSIPEGETNIVALÓK - Appetizers

IMG_2348.JPG

Hargitai Ízestál 2 személyre -Flavor plate of ‘Hargita’ for two

IMG_2280.JPG

Erdély válogatott sajtjai (V) -Selected cheeses of Transylvania

ELŐÉTELEK - Starters

IMG_3727.JPG

Vörösborban főtt marhanyelv, citromos zellerrel, zöldalmával, diómajonézzel - Beef tongue cooked in red wine with lemon celery, green apples and walnut mayonnaise

IMG_3774.JPG

Préselt szárnyasmáj, fenyőrügy esszenciával, kukoricamáléval, szederhabbal -
Pressed goose liver with pine bud essence, hominy, blackberry foam

IMG_3789.JPG

Padlizsános tojáskrém, savanyított apró zöldségekkel, ropogós tormával -
Egg cream with eggplant, pickled vegetables, crispy horseradish

LEVESEK - Soups

IMG_2480.JPG

Kakas esszencia gazdagon,
szarvasgombás grízgaluskával -
Rooster essence with truffle dumpling, vegetables

IMG_2495.JPG

Hagyományos csorbaleves -
Authentic “Csorba” soup

IMG_3817.JPG

Hideg egresleves, szárított paradicsommal(V) -
Cold gooseberry soup, with marinated dried tomatoes (V)

GOURMET főételek - Szekler Gourmet

IMG_4035.JPG
IMG_2513.JPG

Mics tál -
Miccs meat rolls with cabbage, mustard, “zakuszka” and bread roll

Rib-eye steak, savanyított gombákkal, sült répákkal, hargitai vajjal -
Rib-eye steak, with pickled mushrooms, fried beets, ‘Hargita’ butter

IMG_3843.JPG

Sütőben sült tojásos lecsó, roston sült sertésszűzzel, friss kenyérrel -
Baked lecsó with egg, grilled pork with fresh bread

IMG_3855.JPG

Pikáns aludttejben pácolt csirkemell, padlizsán salátával -
Chicken breast marinated in spicy curdled milk, with eggplant salad

IMG_0578.JPG

Pisztrángfilé, tárkonyos burgonyasalátával, fokhagymás - citromos spenóttal -
Grilled trout fillet with tarragon potato salad, garlic spinach

IMG_0492.jpg

Gulyás-Vetrece omlós marha nyakból -Goulash-Vetrece from crumbly beef neck

IMG_3926.JPG

Sertés és marha grill kolbász, lila káposztapürével, karalábéraguval, sör-mustár szósszal -
Pork and beef grilled sausage with purple cabbage puree, kohlrabi ragout, beer-mustard sauce

GOURMET mentor  ajánlatok - gourmet mentor offer

esztergályos cecília
ajánlásával

IMG_3952.JPG

Harcsa paprikás, tojásos puliszka galuskával, fokhagymás uborkasalátával -
Catfish in paprika sauce, polenta dumplings with egg, garlic cucumber salad

tóth andi
ajánlásával

IMG_3879.JPG

Rozé kacsamell, nyári káposztástésztával, bors cuvée jus-vel, almakompóttal -
Rose duck breast with cabbage and noodles, peppery jus, apple compote

bárdosi sándor és növényi norbert ajánlásával

IMG_3974.JPG

Pikáns bárányvagdalt, zöldborsó „főzelékkel” -
Spicy lamb mince with green pea “stew”

vegetáriánus ajánlatok - Vegetarian course

IMG_4016.JPG

Tökmagos rántott vajtök, snidlinges majonézzel, hasábburgonyával -
Fried butternut pumpkin with pumpkin seeds, chives mayonnaise, French fries

IMG_2223.jpg

Hajdinás diós rakottpadlizsán -
Eggplant slices layered with walnuts, buckwheat and apple filling

IMG_3989.JPG

Kapros ordáscsusza, füstös karfiol morzsával -
Pasta with dill and whey cheese, with smoky cauliflower crumbs

DESSZERTEK - Dessert

IMG_0720.JPG

Túrógombóc édes morzsában, kapor fagylalttal, házi tejföllel -
Cottage cheese dumplings in sweet crumbs with dill ice cream, homemade sour cream

IMG_4018.JPG

Csokoládés puliszka krémmel töltött tart, mandulás meggyel -
Tartlet filled with chocolate-polenta cream, almond sour cherries

IMG_4440.JPG

Eper lekváros mézes krémes -
‘Mézes krémes’ with strawberry jam

1.levesek, előételek  angol.png
2.étlap 1 -levesek, előételek.png
2.gourmet főfogások angol.png
3.desszertek angol.png
3.étlap 2 -főételek.png
4.étlap 3 -desszertek.png