Étlap/menu

Csemege Tálak, Előételek
Appetizers

IMG_9790.JPG
IMG_9494.JPG
IMG_8017.JPG
IMG_9744.JPG
IMG_9856.JPG

Hargitai ízes tál 2 személyre
Flavor plate of ’Hargita’ for two

Erdély válogatott krémjei (V)
Selected creams of Transylvania (V)

Pecsenye szárnyasmájas,
pácolt lilahagymával

Roast duck liver with
marinated red onion

Tépett, fűszeres sült hús,
tejfeles reszelt tormával, házi zsemlével

Shredded spicy roast meat, horseradish

with sour cream,homemade bun

Pityókás lángos, ordával,
tárkonyecetes salátával (V)

Freshly baked potato deep fried
flatbread, fresh ‘orda’, roman salad

Levesek
Soups

IMG_9605.JPG
IMG_9561.JPG
IMG_9537.JPG

Káposztás csorba húsgolyókkal
Authentic ‘Csorba’ soup

Tejfeles erdei gombakrémleves,
pirított vadrizzsel (V)

Forest mushroom cream soup
with “pop” black rice (V)

Marha esszencia, színes répával,
pácolt marhanyelvvel

Beef essence with colored carrots
and pickled beef tongue

Erdélyi Gourmet Főételek
Transylvanian Gourmet

IMG_0492.JPG
IMG_9754.JPG
IMG_9594 másolata.JPG
IMG_9770.JPG
IMG_9713.JPG

Gulyás-Vetrece omlós marhanyakból
Goulash-Vetrece from crumbly beef neck

Miccs henger, savanyú káposztával,
mustárral, zsemlével

Miccs meat rolls with cabbage,
mustard and bread roll

Pikáns aludttejben sült csirkemell, téli gyökérzöldségekkel, káposztákkal
Roasted chicken breast in s
picy curdled milk with root
vegetables and cabbage

Kacsamell roston, színes lencsével
savanyított hagymákkal,
szilvás pecsenyelével

Grilled duck breast with onions

pickled with colored lentils, and plum jus

Báránycsülök rolád,
édesköményes gyöngybab főzelékkel
L
amb shank roulade
with fennel pearl bean stew

IMG_9646.JPG
IMG_9814.JPG
IMG_9695.JPG
IMG_9730.JPG

Grill kolbászok, káposztás zsemle
roláddal, lilakáposzta pürével,
sörmustár szósszal

Grill sausages with cabbage
bun roulade, purple cabbage puree,
beer mustard sauce

Kárpát burger -
az első erdélyi hamburger,
ahogy mi gondoljuk

Carpathian burger -

The first Transylvanian burger

as we think

Fűszeres kéregben sült pisztrángfilé,
kapris hagymás kelbimbó,
sült savanyított céklával

Trout fillet baked in a spicy crust,
brussels sprouts with capers and onions,
fried pickled beets

Székelykáposztás harcsafilé,
kolozsvári pörccel, petrezselymes gerslivel

Catfish fillet with Székely cabbage

with pork rind, pearl barley with parsley

Hazai grill kínálatunk Hortobágyi dry aged húsokból
Our grill selection of dry aged meats of Hortobágy

Mangalica tarja steak 180g
Mangalica pork neck steak 180g

Dry-aged hátszín 220g
Dry aged Sirloin steak 220g

Dry-aged rib-eye 220g
Dry aged Rib-eye steak 220g

Fix köret ajánlat: Karfiol püré, paradicsom és fokhagyma befőtt, savanyított gombák, vajban sült burgonya, bors jue 

Four side dish offer:Cauliflower puree, stewed tomato and garlic, pickled mushrooms, potatoes fried in butter, pepper jus

Böjtös fogások
Vegetarian dishes

IMG_3993.JPG

Kapros ordás csusza, füstös karfiolmorzsával
Pasta with dill and ‘orda’, smoky cauliflower crumbs

IMG_9899.JPG

Juhtúrós puliszkás galuska, paprikás gombákkal
Dumplings with sheep cottage cheese and puliszka, mushrooms in paprika sauce

Dessszertek
Desserts

IMG_9926.JPG

Forró csokoládé sütemény, feketeribizli habbal, bazsalikom sziruppal
Hot chocolate cake with blackcurrant
mousse and basil syrup

Marosmenti tejfeles sajttorta, erdei áfonya szósszal
Marosmenti sour cream cheese cake with wild blueberry sauce

IMG_9961.JPG

Puliszka és tökmagkrémmel, töltött almás kosárka
Basket filled with Puliszka cream and pumpkin seed cream, salted caramel dressing

2022 2 őszi-téli előételek levesek főételek másolata (1).png