top of page

VARGA SZIDÓNIA, A SZÉK Restaurant & Bar-t üzemeltető cég ügyvezetője:
Ügyvezetőnk Székelyudvarhelyről származik, már gyermekkorától a konyhában sürgött-forgott nagyszülei és szülei körül.
A neveltetéssel együtt kapta az székely hagyományokat és értékeket, ami a mai napig meghatározza mindennapjait.
Gasztronómiai tudásáról az egyik kereskedelmi csatornán futó „Konyhafőnök” című műsorban már tanúbizonyságot adott, ahol sikeresen kápráztatta el különleges konyhai megoldásaival a szakmai zsűrit.

 

Székelyudvarhelyi születésű lányként Udvarhelyszékről elindulva a magyar anyavárosban találtam meg a szerelmemet és az otthonomat. Gyermekkoromban nagyon sok számomra hagyományos ételkülönlegességet készítettek családi rendezvények, ünnepek vagy a
hétköznapok során a nagyszüleim és a szüleim is. Ha visszagondolok azokra az időkre, még mindig érzem azokat a hamisítatlan és különleges illatokat és ízeket. Ma már én készítem ezeket az hagyományos erdélyi ételeket a férjem legnagyobb örömére.
Az elmúlt években sokszor felmerült, mi lenne, ha ezt az erdélyi, székely csodavilágot megmutatnánk Magyarország fővárosában, az Andrássy út 41. ben?! Egy jó csorbaleves, egy ízes brassói, egy kürtőskalács desszertként, egy jó kis köményes pálinka vagy akár egy karakteres erdélyi bor számomra is visszaadja gyermek és fiatalkorom kedvenc ízeit.
Jöjjön el és mi vendégül látjuk, a legnagyobb szeretetünkkel és a legintenzívebb, hagyományos ízekkel, családias légkörben, Budapest legdíszesebb főutcáján
.”


 

RÉTI SEBESTYÉN a SZÉK Restaurant & Bar séfje:
Séfünk több, mint 20 éve dolgozik a szakmában, karrierje egyik meghatározó állomása a Déryné Bistro volt, ahol 4 évig volt vezető séf, emellett a Food Boutique és a Nad’or Butique Bistro konyháját is ő vezette, illetve az étlapot is ő álmodta meg, a Magyar Kereskedelmi Bank protokoll séfjeként pedig 1.500 vendég étkezéséről gondoskodott.
Dolgozott a Szlovén Nagykövetség megbízásából, Olaszországban és Franciaországban is. Magyar és Európa-bajnok grillmester, emellett cukrász képzettséggel is rendelkezik.


Számomra egy újabb izgalmas kihívás a SZÉK, hiszen az erdélyi, ezen belül is a székely konyhakultúra nagyon közel áll a magyar gasztronómiához. Lehetőségem van olyan anyagokkal és ősi receptúrákat felkutatni, ami számomra érdekes és inspiráló. Ki tudom magam fejezni, hiszen a mostani modern gasztronómiai irány és az hagyományos receptúrák ötvözése egy nagyon izgalmas feladat, így egy intenzív gasztronómiai élményt fogunk nyújtani vendégeink számára, mert újból azokat az ízeket és ételeket fogjuk Önöknek tálalni, amelyek az elmúlt évtizedekben méltatlan módon a háttérbe szorultak.
A tradicionálisan előállított alapanyagokat és termékeket modern konyhatechnológiai eljárásokkal fűzzük össze. Ez a gasztronómiai utazás lehetőséget nyújt, hogy a magyar és az erdélyi gasztrokultúrát egy székre ültessük.


 

KEMENCZEI ANDREA, A SZÉK Restaurant & Bar háziasszonya:
Háziasszonyunk 18 éves korában Szardínián tanulta a szakma alapjait. 22 évesen már üzletvezetőként dolgozott a Liszt Ferenc tér egyik ikonikus helyén. Kipróbálta magát a kávézók majd a rendezvényszervezés világában is.
Karrierje egyik meghatározó állomása a Lánchíd budai hídfőjénél található Andante Borpatika volt, ahol a Kárpát-medencei borkultúra igazi szerelmese és szakértője lett. Emellett irodalmi estek és exkluzív borvacsorákat szervezett és a Külgazdasági és Külügyminisztérium országos borválogatását évek óta háziasszonyunk végzi. Szakács végzettsége révén szimbiózisban dolgoznak együtt a SZÉK séfjével, hiszen mindketten a csapatmunkában hisznek.

Minél több magyar bort kóstoltam, annál tisztábbá vált számomra a Kárpát-medence sokszínűsége. Mivel alapvetően Kárpát-medencei borokkal foglalkoztam, ehhez szenvedélyesen kerestem a borokhoz illő magyar ételkülönlegességeket és az elkészítési módokat is.
Nagyon fontos számomra, hogy organikus alapanyagokból készüljenek a borok és az ételek is, emellett fontosnak tartom, hogy a velem dolgozó kollégák is ebben a szellemiségben lássák vendégül a hozzánk érkezőket. Az erdélyi konyha alapjait autentikus helyen, főleg Székelyvarságban és a környező falvakban fedeztem fel. Szeretem az ottani illatokat, ízeket, tradíciókat és a letisztultságot. Célom, hogy ezt az autentikus ízvilágot és hangulatot mutassam meg az Ön számára is Budapest főutcáján, az Andrássy 41.-ben!

Szidi
Sebestyén
Andi
bottom of page